Premijera filma "Distrikt 9"

Film "Distrikt 9" reditelja Nila Blomkampa biće premijerno prikazan 30. septembra u beogradskom bioskopu "Kolosej", najavio je domaći distributer "MegaKom film".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

08:00

Default images

Ovo naučno-fantastično ostvarenje producirao je Piter Džekson, reditelj serijala filmova "Gospodar prstenova", a Blomkamp je režirao kratki film "Alajv in Joburg" (Alive in Joburg), rađen kao aluzija na svojevremeni aparthejd u Južnoj Africi.

"Alajv in Joburg" poslužio je Blomkampu i Džeksonu kao inspiracija za film "Distrikt 9", čija je radnja smeštena u Johanesburgu (Južnoafrička Republika).

Prema scenariju Blomkampa i Teri Tačel, vanzemaljci su napravili kontakt sa Zemljom tačno 28 godina pre trenutka u kome se dešava radnja filma.

Ljudi tada nisu znali šta da očekuju - neprijateljski napad ili susret sa najneverovatnijom novom tehnologijom, ali ništa od toga se nije desilo.

Vanzemaljci koji su došli bili su izbeglice, radnici, čiji je vođa nestao i oni su, posle dogovora svih svetskih nacija, smešteni u improvizovane domove u Distriktu 9.

Vremenom kontrola nad vanzemaljcima je poverena kompaniji "Multi-Nešenel junajtid", kojoj nije stalo do njihove dobrobiti, već do profita koji može da ostvari ukoliko uspe da iskoristi napredno oružje sa druge planete.

U tome ih sprečava činjenica da je za aktiviranje ovog oružja neophodan vanzemaljski DNK.

Glavne uloge tumače Šarlo Kopli, Džejson Koup, Natali Bolt, Silvejn Strajk i Džon Samer.

Film će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa naći od 1. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: