Kultura

Nedelja, 10.10.2010.

10:00

Godišnjica rođenja Ive Andrića

Povodom 9. oktobra, dana rođenja nobelovca Ive Andrića u Memorijalnom muzeju - rodna kuća Ive Andrića u Travniku, priređen je bogat kulturni program pod nazivom "Dan otvorenih vrata".

Izvor: SRNA

Default images

Organizator ovog kulturnog programa je Zavičajni muzej, a posetioci su u subotu od 9.30h do 17 časova imali priliku da pogledaju stalnu izložbenu postavku uz stručno-popularna obavještenja kustosa književnosti o životu i literaturi Ive Andrića (9. oktobar 1892 – 13. mart 1975) i eksponatima Memorijalnog muzeja.

Predstavljena i inicijativa Zavičajnog muzeja Travnik za obeležavanje 50. godišnjice od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću. Promovisana je i i publikacija "Vodič kroz Memorijalni muzej Ive Andrića - život i literatura", a potom je predstavljen novi stalni sadržaj stalne izložbene postavke "Slušaonica" koju čine audio-vizuelni sadržaj iz arhive ovog muzeja.

U Zavičajnom muzeju u Travniku otvorena je i izložba fotografija "U prolazu", autora Milorada Čakardića, a u Rodnoj kući Ive Andrića održano je poetsko veče, povodom 10. godišnjice postojanja Udruženja pisaca lašvanske doline "Erato".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: