Miki Damjanović o slučaju BDP: Prljav veš se ne iznosi iz kuće

Glumac Milorad Miki Damnjanović bio je gost "Jutra" na TV "Prva", gde je govorio o novoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta "Moskvićem do pakla", u režiji Marije Lipkovski, čija će premijera biti u sredu 20. marta. Glumac je govorio i o aktuelnim događajima u tom teatru, koji, kako kaže, nije trebalo da se rešavaju van kuće.

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2019.

14:40

Miki Damjanović o slučaju BDP: Prljav veš se ne iznosi iz kuće
Foto: Screenshot, Youtube

"Ja sam bio malo tužan kada se sve to dešavalo, a čini mi se da je, prosto, pozorište naša druga kuća. Bio sam tužan jer sam vaspitan da se prljav veš ne iznosi iz kuće. To je negde bila i moja deviza zašto se nisam javljao kad su me novinari zvali tim povodom. Mislim da mi glumci vrlo često zaboravimo koliko smo privilegovani što radimo ovaj posao. Stalno nam fali nešto još. To s jedne strane jeste dobro, ukoliko su nam ambicije dobre. S druge strane, u svakoj kući ima problema, u svakoj porodici ima problema. Ja sam uvek za kompromisno rešavanje problema i da problemi ostanu u kući", kaže Damjanović, koji je inače u Upravnom odboru u ime zaposlenih u pozorištu, i dodaje da još danas i sutra traje zvanični konkurs za mesto direktora te ustanove.

Poslednjih dana, podsećamo, vodila se polemika o tome ko će doći na mesto sadašnjeg upravnika Beogradskog dramskog pozorišta Slobodana Ćustića. On je prošlog meseca ušao u javni sukob sa delom ansambla, a povod za to je bila namera da se u pozorištu održi manifestacija "Balkan awards".

Miki Damjanović govorio je i o premijeri nove predstave, koja, kako kaže, prati čoveka koji, spletom okolnosti, pravi udes u kojem strada njegova verenica.

Damjanovićevo gostovanje pogledajte u prilogu u nastavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: