Kultura

Ponedeljak, 19.03.2012.

10:01

Premijera "Pozdrava iz Beograda"

U ponedeljak 19. marta u 20h, u bifeu Ventil, Kapetan Mišina 14, zakazana je projekcija novog filma reditelja Marka Backovića "Pozdrav iz Beograda".

Izvor: B92

Default images

To je priča o prvom beogradskom serijskom ubici, ispričana iz njegovog ugla. Svaka sličnost sa ljudima i događajima iz stvarnog života je slučajna. Uloge tumače Jovan Ristić, Ivana Prodanović i Radivoje Rašković. Ovo će biti beogradska premijera filma, a publika je do sada ovo ostvarenje mogla da vidi samo u Pančevu na "In tresh" festivalu kratkometražnog amaterskog filma krajem prošle godine.

"Pozdrav iz Beograda je Backovicevo nastojanje da napravi ozbiljniji film, koji će odudarati od njegovih prethodnih radova - suludih treš slapstik komedija, koje su uglavnom omaž Bonelijevim stripovima (Marti Misterija, Zagor, Dilan Dog, Nik Rajder) i kultnim američkim filmovima kao što su "Oslobađanje" (Deliverance), "Teksaški masakr motornom testerom", "Predator", i serijal "Indijana Džons". "

Ovaj pančevački reditelj, autor je i filmova Kukuruz (2007), Devojački bunar (2008), Marti Miserija: Između smrti i Jave ( 2010) i Prvi maj - Devojački bunar (2010).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: