Kultura

Subota, 20.05.2017.

16:20

Vim Venders snima dokumentarac sa papom

Režiser nominovan za Oskara Vim Venders snimiće dokumentarni film u kojem će papa Franja izneti svoje stavove o imigraciji i klimatskim promenama, najavljeno je danas na Kanskom filmskom festivalu.

Izvor: Tanjug

Vim Venders snima dokumentarac sa papom
Foto: Gettyimages

U filmu "Čovek od reči", vrhovni poglavar Rimokataličke crkve odgovaraće na pitanja ljudi iz celog sveta, a američka producentska kompanija "Fokus fičers" (Focus Features) opisuje to ostvarenje kao "prvo u kojem se papa direktno obraća javnosti, razgovarajući o temama kao što su ekologija, imigracija, potrošačko društvo i socijalna pravda", prenosi AFP.

Nemački režiser Venders, koji je nominovan za tri Oskara uključujući za dokumentarac o kubanskoj muzici "Buena Vista Social Club", rekao je da je papa Franja "živi primer čoveka koji stoji iza onoga što kaže".

"U našem filmu, on govori direktno gledaocu, iskreno i spontano. Kroz punu saradnju s Vatikanom, privilegovani smo da imamo nekoliko dugih razgovora sa papom", objašnjava Venders.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: