Svet

Sreda, 20.09.2017.

16:39

Prinčev plan je i zabavan, evo gde će 2,25 mlrd €

Saudijska Arabija osnovaće investicionu kompaniju za sektor zabave, s početnim kapitalom od 2,25 milijardi evra, javili su državni mediji

Izvor: Beta

Prinčev plan je i zabavan, evo gde će 2,25 mlrd €
(Foto: Thinkstock)

Ta ultrakonzervativna zemlja počinje da prihvata zabavu i planira da otvori stotine zabavnih centara u okviru plana Vision 2030, čiji cilj je smanjenje zavisnosti od nafte.

"Javni investicioni fond priprema otvaranje nove kompanije koja će se baviti investicijama u sektor razonode", navela je zvanična novinska agencija SPA.

Kako se navod,i kompanija će da investira i u kompleks za zabavu koji će proraditi do 2019. godine, sa 22.000 radnih mesta do 2030. godine, navela je SPA.

Plan "Vižn 2030" je 2016. godine uveo 32-godišnji prestolonaslednik Mohamed ben Salman, sin kralja Salmana.

Najveća arapska eknomija pogođena je velikim padom prihoda zbog pada cene nafte, te je Rijad primoran da smanji subvencije i odlaže realizaciju velikih projekata.

U toj kraljevini rigoroznog islama zabranjeni su alkohol, bioskopi i pozorišta, ali poslednjih meseci je bilo muzičkih priredbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: