Svet 7

18.06.2024.

21:34

Nvidia prestigla Majkrosoft – 3,3 biliona dolara

Američki proizvođač čipova Nvidia danas je postala najvrednija kompanija na svetu.

Izvor: Tanjug

Nvidia prestigla Majkrosoft – 3,3 biliona dolara
Bartholomew Chekube / Shutterstock.com

Podeli:

Naime, njene akcije porasle su 3,5 odsto na 135,60 dolara i time joj podigle tržišnu vrednost na 3,33 biliona dolara.

Tako je ova kompanija skinula sa trona tehnološkog giganta Majkrosoft, samo nekoliko dana nakon što je pretekla proizvođača ajfona Epl i postala druga najvrednija kompanija, preneo je Rojters.

Tržišna vrednost Majkrosofta danas je bila 3,32 biliona dolara, nakon što su njegove akcije pale za 0,2 odsto. I akcije Epla su pale, ali za 1,3 odsto, i uticale na to da vrednost kompanije bude 3,27 biliona dolara.

Nvidijine akcije su porasle za oko 173 odsto do sada ove godine, u poređenju sa porastom Majkrosoftovih akcija od oko 19 odsto.

Skok od utorka podigao je Nvidijine akcije na rekordno visok nivo i za 103 milijarde dolara uvećao joj tržišnu vrednost.

Nvidia ima više od 80 odsto udela na tržištu čipova veštačke inteligencije.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Svet

Nemački lanac supermarketa pod istragom

Mađarska kancelarija za zaštitu tržišnog takmičenja (GVH) je najavila pokretanje istrage protiv lokalne jedinice nemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izveštaju državnog medija MTI.

17:18

20.7.2024.

1 d

Podeli: