Aktuelno 5

18.06.2024.

20:01

Britanci poludeli posle prvog pojavljivanja Kejt Midlton: "Ovo je sramotno"

Nakon što se Kejt Midlton nakon šest meseci prvi put pojavila u javnosti, u subotu na Trooping the Colour, tradicionalnoj ceremoniji obeležavanja rođendana britanskog monarha, naciju je očarala pojavom.

Izvor: b92.net/story.hr

Britanci poludeli posle prvog pojavljivanja Kejt Midlton: "Ovo je sramotno"
Profimedia

Podeli:

Naime, Kejt je u januaru operisala abdomen nakon čega joj je dijagnostikovan izvestan oblik raka.

U martu je objavila da je na preventivnoj hemoterapiji, a od tada nije nigde viđena, sve do petka kada je objavila svoju fotografiju i najavila da će se pojaviti na Trooping the Colour.

Društvene mreže odmah su preplavile njene fotografije i snimci, posebno oni razgovora sa decom. Britanski mediji kao da se takmiče ko će napisati najlepši članak o njoj, a izgleda da je Telegraf otišao predaleko jer je izazvao gnev čitalaca.

Možda vas zanima

Naime, autorka Alison Pirson napisala je za Telegraf članak pod naslovom "Naša draga damo: Nesebično pojavljivanje princeze od Velsa bio je tonik koji je bio potreban Britaniji".

Prvim delom naslova aludirala je na činjenicu da je haljina koju je Kejt nosila izgledala kao kopija one koju je nosila Odri Hepbern u istoimenom filmu (My Fair Lady.) iz 1964. godine.

"Dok bi obični smrtnici ostali kod kuće, Ketrin je dokazala da šou mora da se nastavi", napisala je Alison, izazivajući bes.

Ali Pirson se tu nije zaustavila, jer je nastavila da zahvaljuje Kejt Midlton što je došla na paradu.

Možda vas zanima

"Dve reči: hvala vam. Hvala vam, princezo od Velsa, što ste bili pravi vojnik i što ste prisustvovali Pozdravu bojama hladnog, tmurnog dana kada bi obični smrtnici sa vašom bolešću ostali kod kuće, ušuškani u pidžamama. Hvala vam što ste žrtvovali privatnost koja vam je tako očajnički potrebna da biste u potpunosti izlečili", napisala je ona.

"Hvala vam što ste izrazili podršku bolesnom kralju na dan službene proslave njegovog rođendana i što ste dali podsticaj široj kraljevskoj porodici, kojoj nedostaje zvezdane moći otkako ste se u januaru povukli iz javnog života zbog teške operacije. Hvala što ste me podsetili na prelepu lepotu Odri Hepbern u beloj haljini sa prelepom, ogromnom, prugastom, crno-belom mašnom. Vi ste naša draga dama", nastavila je.

Članak nije prošao dobro, već je izazvao bes Britanaca, kojima se nije svidelo što Pirson nazima "običnim smrtnicima" sve ljude koji se bore sa rakom te šta oni treba da urade da bi bili božanski poput Kejt.

"Izabraću hiljade Britanaca koji nemaju luksuz da ne dolaze na posao iako imaju rak, i one koji zbog toga svakodnevno ostaju kod kuće, umesto Ketrin, princeze od Velsa. Hiljade obolelih od raka u Britaniji osećaju posledice dugih lista čekanja i zdravstvene diskriminacije, umiru bez lečenja, nemaju finansijsku, moralnu i društvenu podršku, ali se jednog dana pojavljuje Kejt Midlton, i iako je simbol svake prednosti koja se sistematski uskraćuje drugima koji imaju rak, predstavlja se kao "tonik koji je potreban Britaniji"? Uz dužno nepoštovanje, odj*bi. Jedini smrtnici ovde su Alison Pirson i urednik koji je odobrio ovu uvredljivu tiradu", poručila je britansko-nigerijska advokatica i aktivista Šola Mos-Šogbamimu.

"Obični smrtnici sumiraju sve što nije u redu sa kraljevskim institucijama 2024",  "Ona je obična smrtnica kao i mi, jedina razlika je što se udala bogato. Ona nije ništa bolja od bilo koga ko trenutno prolazi kroz lečenje raka", "Moja maćeha nije mogla da jede i povraćala je jer je imala tumor veličine lubenice koji joj je blokirao stomak i creva. Sad shvatam da je bila niža vrsta jer nije imala tim stilista i šminkera da je korljaju u zlatnoj kočiji", bili su samo neki od komentara.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: