Kultura

Sreda, 19.10.2011.

14:13

Akcijom protiv lokalnih problema

U okviru kampanje “Nešto se dešava“ 21. oktobra će u Teatru 78 u Beogradu biti organizovan koncert demo bendova na kome će specijalni gosti biti beogradska grupa Zemlja gruva.

Izvor: PR

Default images

Cilj akcije “Nešto se dešava” je da uključi mlade ljude u rešavanje lokalnih problema koji postoje u kraju u kome žive.

“Činjenica je da mladi više ne veruju u velika politička obećanja i da ih pogotovo ne zanima visoka politika, ali ipak kod njih postoji interesovanje za poboljšanje života u svom kraju. Da nije nemoguće učiniti nešto za svoju ekipu i sebe govori i inicijativa mladih iz Sarajevske ulice koji su uz pomoć nevladine organizacije Klik i omladine Ujedinjenih Regiona Srbije pokrenuli inicijativu i započeli potpisivanje peticije da njihov parkić Gazela i košarkaški teren koji se nalazi u njemu dobiju osvetljenje”, piše u saopštenju organizatora.

“Mi pozivamo mlade ljude da se aktivno uključe u rešavanje svojih problema, da preuzmu inicijativu i da nas kontaktiraju sa predlozima kako da zajednički oživimo njihov komšiluk i da zajedno ovaj grad učinimo lepšim mestom“, kaže Nataša Ćurćić iz nevladine organizacije Klik (www.klik.org.rs).

Kampanja će, kao i do sada, osim poziva na akciju, imati u sebi i zanimljiv muzički program, dajući šansu demo bendovima da organizuju nastupe u različitim krajevima Beograda, uz gostovanje nekog od već afirmisanih muzičara ili disk džokeja iz grada, o čemu će organizatori blagovremeno obaveštavati javnost

U petak, 21. oktobra, od 20 časova pored koncerta u Teatru 78 biće nastavljena akcija prikupljanja potpisa za osvetljavanje parkića u Sarajevskoj ulici.

Kampanja “Nešto se dešava” ima svoju Facebook stranu (www.facebook.com/desavase) na kojoj mladi mogu da predlože svoje inicijative i gde mladi bendovi mogu da se prijave za učešće na nekom od mnogobrojnih dešavanja koja su u planu.

Ulaz na koncert 21. oktobra u Teatru 78 u Beogradu (Resavska 78) je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: