Kultura

Ponedeljak, 05.09.2011.

13:34

Dan klasike na "Dunavfestu"

U okviru festivala "Dunavfest", u utorak, 6. septembra u 19.30 časova u Kuli Nebojši na Donjem gradu Beogradske tvrđave, prvi put će zajedno nastupiti čuveni svetski lautista Edin Karamazov i operska pevačica Katarina Jovanović.

Izvor: PR

Default images

"U okviru programa, nazvanog "Ostrvo“, Karamazov i Jovanovićeva će izvesti dela Georga Fridriha Hendla, Johana Sebastijana Baha, Manuela de Falje... muziku koja se slušala na evropskom tlu krajem XVIII i početkom XIX veka, u vreme kada je Kula Nebojša prolazila kroz najmračniji period svoje istorije, kada je bila tamnica, u kojoj je, između ostalih, život izgubio i grčki revolucionar Riga od Fere, piše u najavi JP "Beogradske tvrđava".

Karte za premijeru, kao i za drugo izvođenje "Ostrva“ (sreda, 7. septembar) mogu se kupiti u Kuli Nebojši, Galeriji Beogradske tvrđave (Unutrašnja Stambol kapija) i Spoljašnjoj Stambol kapiji po ceni od 300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: