Petak, 21.05.2010.

18:21

Razbijanje kriminalnih grupa u BiH

Velikom policijskom akcijom pod nazivom "Kodžaga", u BiH su razbijene najmanje dve kriminalne grupe, a uhapšene su 33 osobe.

Izvor: Tanjug

Default images

Među uhapšenima su i dva policijska službenika - jedan iz Brčko Distrikta, a drugi iz Doboja, saopšteno je u Banjaluci.

Ovom operacijom obuhvaćene su 73 osobe, od kojih je 13 u bekstvu, a za ostale je podnet izveštaj nadležnim tužilaštvima o počinjenom krivičnom delu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Konferenciji su prisustvovali glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, načelnik Uprave kriminalističke policije MUPRS-a Gojko Vasić i šef policije Brčko Distrikta Goran Lujić.

Akcija je, kako je rečeno, bila usmerena na borbu protiv organizovanog kriminala, suzbijanje, proizvodnju i promet droga i oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Barašin je ocenio da je akcija sprovedena veoma uspešno, nakon višemesečnog praćenja i rada svih policijskih agencija u BiH.

To je udar, kazao je on, na organizovani kriminal, ali i činjenica da se kriminal u raznim oblicima u BiH i regionu infiltrira i dešava na razne načine.

Lujić je precizirao da je u akciji pronađeno 6,5 kilograma heroina, 180 kilograma marihuane, 2.300 tableta ekstazija, određena količina amfetamina i kokaina, kao i veća količina naoružanja i municije.

Akcija koja je izvevdena pod nazivom “Kodžaga“, planirana je od 2009. godine, a u njoj je, kako je rečeno, učestvovalo više od 700 policajaca iz cele BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: