Utorak, 20.04.2010.

17:13

"Vranjske" tužile Tasića

Direktor i glavni i odgovorni urednik “Vranjskih“ Vukašin Obradović podneo je tužbu protiv lokalnog biznismena Gorana Tasića, zbog klevete.

Izvor: Beta

Default images

Prema navodima Obradovića, Tasić je 13. aprila ove godine u centralnim informativnim emisijama RTV Vranje i NTV 017 izjavio kako je bio primoran da Obradoviću plati objavljivanje teksta na naslovnoj strani "Vranjskih".

"Lično sam gospodinu Vukašinu platio da bi jedan tekst izašao na naslovnoj strani. To je bilo tada 1 000 evra, ili 2 000 brojeva sam bio prinuđen da kupim. Za to imam dokaze", rekao je Tasić čime je, prema navodima tužbe, narušio Obradovićevu čast i ugled, izvršio krivično delo klevete i narušio poslovni ugled "Vranjskih“ i Obradovića.

S druge strane, Goran Tasić je tužio Obradovića zbog, kako je naveo na konferenciji u vranjskom Medija centru, prekoračenja službenih ovlašćenja i nanošenja štete u tekstu "Ko to beše Gokče", objavljenom u 686. broju “Vranjskih“. U tom tekstu “Vranjske“ su objavile podatke o sudskim postupcima protiv Tasića.

U prethodnom broju u tekstu "U kandžama mafije" lokalni biznismen Radoslav Mihajlović optužio je Tasića za otmicu i pokušaj ubistva.

Današnja konferencija za novinare u vranjskom Medija centru prekinuta je pošto je Tasić odbio da odgovara na pitanja novinara “Vranjskih“, sa obrazloženjem da "’Vranjske’ ne daje". Izveštači devet vranjskih medija solidarisalisi su se sa kolegom i napustili konferenciju za novinare.

Kako su objavile ranije “Vranjske“, protiv Tasića se vode dva odvojena sudska postupka za pokušaje ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: