Petak, 16.04.2010.

14:28

Bajramoviću spomenik u avgustu

Spomenik Šabanu Bajramoviću, biće otkriven u Nišu u avgustu, kada se održava niški džez festival "Nišvil", rekao je direktor tog festivala Ivan Blagojević.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarstvo kulture, grad i "Nišvil" pokrenuli su akciju koja je obuhvatala održavanje koncerta Šabanu u čast, davanje imena jednoj ulici u Nišu po velikom muzičaru i otkrivanje spomen-obeležja, rekao je Blagojević. Prve dve inicijative su realizovane, a ostala je ova treća, kaže on i dodaje da će troškovi izrade i otkrivanja spomenika koštati oko 12.000 evra.

"Taj novac prikupićemo od prijatelja i poštovalaca dela Šabana Bajramović, a takođe i organizovanjem donatorskih akcija, napomenuo je on.

Spomenik u bronzi će biti visok 2,05 metara i nalaziće se na postamentu veličine 90 santimetara, a rad je vajara Vladana Ašanina, rekao je Blagojević.

Mesto gde će se spomenik nalaziti nije još određeno, ali najverovatnije da će do biti između tvrđavskog mosta i amfiteatra na keju pored Nišave, kazao je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: