Ponedeljak, 09.11.2009.

00:19

Poslanicima materijali o Statutu

Poslanici Skupštine Srbije dobili su materijale za narednu sednicu na kojoj će se naći predlozi Statuta Vojvodine i pratećeg Zakona o prenosu nadležnosti.

Izvor: B92

Default images

Ovi akti bezmalo godinu dana uzburkuju političku atmosferu u Srbiji. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će sednica sa ovim dnevnim redom biti održana iduće nedelje. “Mislim da bi bilo sasvim primereno da oni imaju nekoliko dana", rekla je ona.

"I Zakon o nadležnostima i ovaj redigovani tekst Statuta, s obzirom da je došao na predlog socijalista, mislim da se mogu smatrati više kao pravno-tehnička redakcija usaglašavanja sa Zakonom o nadležnostima”, kazala je Slavica Đukić-Dejanović.

“Tako da bih ja ta dva materijala poslala poslanicima da imaju ovu nedelju, dok radimo, mogućnost da razmatraju te materijale, a za početak sledeće nedelje napravila bih prekid sednice i završila te dve tačke dnevnog reda”, najavila je predsednica Skupštine.

Podršku Statutu i pratećem zakonu sada najavljuje čitava vladajuća koalicija pošto je i Jedinstvena Srbija odlučila da podrži ove dokumente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: