Ponedeljak, 01.10.2007.

19:37

Beč: Sa eksplozivom u ambasadu

Austrijska policija uhapsila čoveka koji je sa rancem u kome su se nalazio eksploziv, pokušao da uđe u američku ambasadu u Beču.

Izvor: Tanjug

Default images

On je, pošto je na ulazu u ambasadu detektor reagovao na sadržaj ranca, počeo da beži, ali je ubrzo uhvaćen i odveden u policiju, izjavila je potparol bečke policije, Mihaela Rac. U pokušaju napada nije niko povređen, ali je policija opkolila kvart i preduzela neophodne mere predostrožnosti, obustavivši autobuski i tramvajski saobraćaj, prenela je agencija AP.

Za osumnjičenog je samo rečeno da ima 42 godine i da je državljanin BiH, nastanjen u pokrajini Donja Austrija.

Mihaela Rac je rekla da stručnjaci za eksploziv ispituju sadržaj ranca. "U torbi je bilo puno eksera i da je došlo do eksplozije, oni bi joj dali poseban efekat šrapnela", navela je šefica austrijskog odseka za antiterorizam, Doris Edelbaher i dodala da osumnjičeni slabo govori nemački jezik.

Policija nije opisala literaturu koju je pronašla u njegovoj torbi, mada se zna da je u pitanju islamska literatura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: