Ponedeljak, 13.09.2021.

08:54

Kozje mleko odličan saveznik u borbi protiv mnogih bolesti

Izvor: B92, TV Prva

Kozje mleko odličan saveznik u borbi protiv mnogih bolesti
Kozje mleko je odličan saveznik u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergija, a sada i u oporavku od kovida 19, za jačanje imuniteta. Takođe, smanjuje i rizik za nastanak karcinoma pluća, a mogu da ga piju i dijabetičari, potvrdio je gastreonterolog prof. dr Vojislav Perišić.

Profesor Perišić je istakao da kozje mleko u sebi ima kazein, koji deluje andijabetogeno, kaže da je njegova sadržina bogata takozvanim kazeinom K2, što je vrlo slično majčinom mleku, jer je, kako tvrdi kazein i tu antidijabetagen.

Ističe, da je kozje mleko veoma korisno kod osoba koje imaju problema sa probavom.

"U pogledu lipida, jedino kozje mleko ima u sebi lipide srednjih lanaca i oni se direktno apsorbiju i tu nećete imati problema sa probavom", rekao je on za "TV Prva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: