Sreda, 20.09.2017.

21:18

Izrael optužio Abasa da je izrekao laži u UN

Ambasador Izraela u UN Dani Danon ocenio je danas da je govor Mahmuda Abasa na zasedanju Generalne skupštine UN "širenje neistina" i da "ohrabruje mržnju".

Izvor: Beta

Izrael optužio Abasa da je izrekao laži u UN

"Danas su laži i opravdanja pokazali ponovo da palestinsko rukovodstvo serijski izbegava mir", naveo je izraelski ambasador.

Danon je reagovao povodom Abasovog govora o decenijskom izraelsko-palestinskom sukobu i ocene da je Izrael ugrozio rešenje tog konflikta po modelu dve države širenjem jevrejskih naselja na okupiranim palestinskim teritorijima, uključujući i anektirani istočni Jerusalim, i da više nema mesta za palestinsku državu.

Abas je takođe uporedio s igranjem vatrom donošenje bilo kakve jednostrane odluke Izraela o mestu svetom i za Jevreje i za muslimane u Starom gradu u Jerusalimu.

Napetost je porasla ovog leta na tom svetilištu koje Jevreji zovu Brdo hrama, jer su se tamo nekada nalazili dreni jevrejski hramovi, a muslimani Uzvišeno utočište i gde je sada džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu, kada je Izrael postavio, a potom brzo uklonio metalne detektore nakon napada u kome su ubijena dva izraelska policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: