Sreda, 26.04.2017.

22:46

Kremlj osudio francuski izveštaj o Siriji

Kremlj je saopštio da izveštaj Vlade Francuske koja je okrivila Vladu Sirije za napad hemijskim oružjem ovog meseca nije dovoljan dokaz odgovornosti.

Izvor: Beta

Kremlj osudio francuski izveštaj o Siriji
Thinkstock

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je stav Rusije prema tom napadu "nepromenjen" i da je "nepristrasna međunarodna istraga jedini način da se ustanovi istina o događaju kod Idliba".

Rusija je i ranije tražila međunarodnu istragu, a Peskov je izrazio žaljenje što je Organizacija za zabranu hemijskog oružja odbila ponudu Vlade Sirije da njeni stručnjaci istraže mesto napada.

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Mark Ero je rekao da hemijska analiza uzoraka uzetih sa mesta napada pokazuje da je korišćen zbranjeni bojni otrov, nervni agens "sarin" čija verzija "nosi potpis" vlasti predsednika Bašara al-Asada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: