Ponedeljak, 23.01.2017.

21:26

Buš može da izađe iz intenzivne nege

Bivši američki predsednik Džordž Buš (stariji) i dalje ima upalu pluća ali je dovoljno dobro da izađe iz intenzivne nege u bolnici u Hjustonu, rekli su lekari.

Izvor: Beta

Buš može da izađe iz intenzivne nege
Foto: Thinkstock

Njegova supruga Barbara Buš, koja je takođe primljena u bolnicu pre nekoliko dana zbog brohnhtisa, puštena je ranije danas kući.

Devedesetdvogodišnji Buš imao je teškoće s disanjem kada je primljen u Metodističku bolnicu u Hjustonu, 14. januara.

Prošle nedelje disao je uz pomoć aparata u intezivnoj nezi ali su lekari sklonili tubu za disanje u petak i kažu da bi mogli uskoro i da ga puste kući.

Dr Ejmi Majnders rekla je na konferenciji za novinare da bivši predsednik sedi, gleda TV i čeka da dobije svoju omiljenu supu za ručak. Ona je rekla da dobija minimum kiseonika, da se šali i smeje sa bolničkim osobljem.

Drugi lekar je rekao da Buš i dalje dosta kašlje ali ako nastavi da mu se popravlja stanje, da bi mogao da bude pušten iz bolnice u petak ili za vikend.

Njegova supruga Barabara Buš, 91, primljena je u bolnicu u petak zbog bronhitisa ali se "vratila u normalu", po rečima lekara.

Lekari su joj još juče rekli da može da izađe ali je odlučila da ostane još jednu noć da se potpuno oporavi i da ostane u blizini bolesnog supruga, rekao je portparol porodice Džim Makgrat.

Njihov 72-ogodišnji bračni staž najduži je u istoriji predsedničkih brakova u SAD, i lekari kažu da su oni velika podrška jedno drugom.

Buš koji je bio predsednik od 1989. do 1993. godine ima jedan oblik Parkinsonove bolesti i kreće se pomoću motorizovanog skutera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: