Sreda, 29.06.2016.

01:14

Erdogan: Cilj napada nije bio postizanje nekog rezultata

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu ocenjujući da je njegov cilj bio da "potkopa Tursku ubijajući nevine".

Izvor: Tanjug

Erdogan: Cilj napada nije bio postizanje nekog rezultata
Foto: GettyImages

"Jasno je da cilj ovog napada nije bio postizanje nekog rezultata, već samo stvaranje propagandnog materijala protiv naše zemlje korišćenjem krvi i bola nevinih ljudi", naveo je Erdogan u saopštenju.

Erdogan je poručio da očekuje da svet zauzme "odlučan stav" protiv terorističkih grupa i pozvao na zajedničku borbu protiv terorizma, prenele su agencije.

AP napominje da se napad odigrao tokom Ramazana i da je Erdogan naveo da on pokazuje da "terorizam napada bez obzira na veru i vrednosti".

Erdogan je kazao da Turska ne odustaje od borbe protiv terorizma i da njegova zemlja ima "snagu, odlučnost i kapacitete da u toj borbi ide do kraja".

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dve eksplozije, a čula se i pucnjava, javljaju svetski mediji.

Broj mrtvih je više od 50, a ranjenih više od 100, navodi jedan turski zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: