Ponedeljak, 13.06.2016.

14:24

Novi detalji masakra u Orlandu, istraga i drugih lica

FBI je pratio Omara Matina i pre masakra u klubu u Orlandu zbog sumnji da je povezan s terorističkim ćelijama, a sada se istražuju i druga lica.

Izvor: B92

Novi detalji masakra u Orlandu, istraga i drugih lica
Foto: Tanjug

Kako je saopštio državni tužilac, u poslednja 24 časa je prikupljeno mnogo "elektronskih i fizičkih dokaza", ali se ne zna hoće li još neko biti krivično gonjen.

Na mestu zločina, gde je ubijeno 49 osoba, a ranjeno više od 50 ljudi, pronađena su tri vatrena oružja, od kojih su dva odmah povezana s Matinom, dok se poreklo trećeg i dalje istražuje.

Šef policije Orlanda Džon Mina precizirao je da je konačan broj žrtava 50, uključujući i napadača, kao i da je dosad identifikovano 48 stradalih osoba. U bolnici su i dalje 43 osobe.

Mina je opisao kako je došlo do obračuna napadača i policije.

"Oko 15 ljudi je bilo zarobljeno u toaletu, mi smo odlučili da pristupimo spasavanju čim je bilo jasno da su životi ugroženi. Reagovali smo odmah, kako bismo sprečili da bude još mrtvih. Iskoristili smo borbeno vozilo da otvorimo rupu u zidu, kroz koji su uspele da pobegnu desetine ljudi. Kroz isti otvor je izašao i napadač, koji je bio naoružan i otvorio je vatru na policiju. Policija je uzvratila i on je ubijen", rekao je Mina.

Kako je rekao, policija i napadač su ostvarili kontakt tokom napada, ali je policija brzo odlučila da reaguje i upadne u klub u kom se okupljaju pripadnici LGBT zajednice.

"Specijalni pregovarači su stupili u kontakt s napadačem i tokom njihovih razgovora se nisu čuli pucnji. Tačno je da se Matin tokom tih razgovora zakleo na vernost Islamskoj državi. Takođe, napadač je bio potpuno miran i staložen kada je razgovarao sa policijom", rekao je Mina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: