Sreda, 25.05.2016.

14:50

SPS ponovo jedina vladajuća stranka u Surdulici

Vladajuća većina u Surdulici, koju čine 22 odbornika SPS-a za predsednika Skupštine opštine ponovo izabrala Novicu Tončeva, lidera lokalnih socijalista.

Izvor: Beta

SPS ponovo jedina vladajuća stranka u Surdulici

Tončev, koji je i funkcioner SPS i 19. po redu na listi za narodne poslanike, izjavio je za agenciju Beta da su konstitutivnoj sednici prisustvovali odbornici opozicije – svi iz Srpske napredne stranke (SNS), ali da su prilikom glasanja ostali uzdržani.

"Pozvali smo i odbornike SNS da zajedno sa nama budu deo vladajuće koalicije u Surdulici. Do sada ništa nisu odgovorili - ni da pristaju ni da ne pristaju, a naša ponuda i dalje stoji", kazao je Tončev.

Tončev je rekao da bi to bio prvi slučaj u Srbiji od uvođenja višestranačkog sistema da u jednoj opštini sve političke partije koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu učestvuju u vlasti, a da nema opozicije.

Nakon lokalnih izbora 24. aprila u Skupštini opštine Surdulica mandate imaju odbornici samo dve partije – SPS, koja je osvojila većinu glasova u toj opštini i ima 22 odbornika, i SNS koja je sa 13 odbornika i jedina opozicija.

SPS je i u prethodnom mandatu samostalno formirala lokalnu vlast u Surdulici.

Na današnjoj sednici SO Surdulica za predsednicu opštine izabrana je Aleksandra Popović, koja je bila na čelu te opštine i u prethodnom mandatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: