Nedelja, 29.11.2015.

17:40

Jahjaga: Rešenje uvek tražiti u dijalogu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozdravila je to što su demonstracije opozicije u Prištini protekle, kako je ocenila, mirno i dostojanstveno.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Ona je istakla da rešenje problema uvek treba tražiti u dijalogu i u okviru institucija

Jahjaga je pozvala na uspostavljanje političkog dijaloga svih političkih subjekata u zemlji, sa ciljem da se izbegne upotreba nasilja kao sredstva za rešavanje problema, i u skladu sa tim obezbeđuje demokratski red u zemlji, navedeno je u saopštenju kabineta kosovske predsednice.

Predsednica Kosova ocenila je da je očuvanje demokratskih vrednosti u zemlji obaveza i zadatak svakog građanina Kosova.

Oko 10.000 građana okupilo se juče na protestu u centru Prištine zahtevajući povlačenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Sporazumi o formiranju ZSO i demarkacije granice sa Crnom Gorom potpisani su 25. avgusta u Briselu. Ustavni sud Kosova privremeno je suspendovao Sporazum o formiranju ZSO do donošenja konačne odluke suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: