Nedelja, 02.08.2015.

00:49

Nova "preletanja" na austrijskoj političkoj sceni

Narodna partija Austrije (OVP) dobila je dva nova poslanika, koja su prešla iz redova “Tim Stronah”, čime su narodnjaci ojačali svoje pozicije u parlamentu.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Freeimages

Na vanredno sazvanoj konferenciji za novinare, šef poslaničkog kluba OVP Rajnhold Lopatka saopštio je danas da su ranija šefica ”Tima Stronah” Katrin Nahbauer i nekadašnji portparol te stranke Rouven Etlšvajger prešli u narodnjački klub.

Time je, kako je istakao Lopatka, OVP najjači klub u parlamentu.

Prema njegovim rečima, OVP postaje sada mlađa, modernija i ženstvenija.

Početkom juna, već su dva poslanika iz redova "Tima Stronah" prešli u klub OVP.

Prelaskom Nahbauer i Ertlšvajgera u klub OVP, ova stranka sada raspolaže sa 51 mandatom, što je za samo jednog poslanika manje od vladajuće Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

“Tim Stronah” trenutno razmišlja o pokretanju pravnih koraka protiv prvih ”preletača”, jer samo njihovim odlaskom stranka je izgubila 332.102 evra godišnje dotacije poslaničkom klubu.

SPO je kritički reagovala na prelazak poslanika ”Tima Stronah” u redove OVP.

“Poslanička mesta birači daju na dan izbora, a ne posle njih, jeftinim trikovima”, rekao je šef poslaničkog kluba SPO Andreas Ssider.

Na drugoj strani su opozicione stranke blago reagovale na nova dešavanja u letnjoj pauzi u političkom životu Austrije.

“Ako OVP nije zadovoljna ishodom izbora, treba da pribegne novim glasanjima, a ne otkupu poslanika”, poručio je šef stranke ”Neos” Matias Štrolc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: