Utorak, 17.10.2023.

14:53

SAD spremaju vojnike: Ulaze u Izrael?

Američka vojska je odredila oko 2.000 vojnika da se pripreme za potencijalno raspoređivanje u znak podrške Izraelu, prenosi "Foks njuz".

Izvor: Tanjug

SAD spremaju vojnike: Ulaze u Izrael?
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN / POOL

Trupe, među kojima ne bi bilo pešadije, imale bi zadatak da daju savete i da pružaju medicinsku pomoć, rekao je zvaničnik, a vojnici dolaze iz svih američkih jedinica i nije planirano da učestvuju u borbama, rekao je neimenovani američki zvaničnik iz ministarstva odbrane za "Foks njuz".

Trupe su trenutno stacionirane na Bliskom istoku i van tog regiona, uključujući Evropu, rekli su američki zvaničnici.

Nije jasno pod kojim uslovima bi SAD mogle da rasporede trupe ili gde, ali Pentagonova odluka ukazuje da se sprema da podrži izraelsku vojsku ukoliko Izrael odluči da pokrene kopnenu ofanzivu na Gazu, ističe "Vol strit džornal".

Takođe, nije poznato koliko bi vojnika, ukoliko budu raspoređeni, ušlo u Izrael, ali zvaničnici kažu da bi bar neki od njih mogli da uđu u zemlju i podrže izraelske snage.

Priprema za raspoređivanje ne znači nužno da će vojska biti poslata, već samo skraćuje vreme trupama da budu spremne, ako zatreba, za pokret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: