Utorak, 03.10.2023.

17:01

Vučević: "Prioritet Vojske Srbije je saradnja sa KFOR"

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom.

Izvor: Beta

Vučević:
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/ nr

On je poručio da je jedan od prioriteta za Vojsku Srbije saradnja sa snagama KFOR i zbog toga je za Srbiju "važno da NATO ima neutralan status u rešavanju problema".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vučević je rekao da Srbija pozitivno ocenjuje najavu upućivanja dodatnih 200 britanskih vojnika u sastav KFOR.

Vučević je izrazio duboku zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na Kosovu i položaja srpskog naroda na severu, dodajući da će dalji pregovori o normalizaciji odnosa postati složeniji posle nedavnog zaoštravanja napetosti.

Ferguson je istakao zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane sa Srbijom, kao i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: