Zelenski: "To može doći samo sa jednog izvora... Taj izvor je naredio drugu Šojguu da okrene telefone"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da je jedino Rusija u stanju da iskoristi nuklearno oružje u Evropi.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2022.

21:29

Zelenski:
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Zelenski je kritikovao reči ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je tokom razgovora sa kolegama iz Velike Britanije, SAD i Francuske rekao da bi Ukrajina mogla da iskoristi "prljavu bombu" u ratu, preneo je Rojters.

"Ukoliko je iko u stanju da koristi nuklearno oružje u ovom delu Evrope, to može doći samo sa jednog izvora. Taj izvor je naredio drugu Šojguu da okrene telefone", rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju. On je dodao da je Šojguova "telefonska vrteška" sve razjasnila.

"Svi to razuzmeju jako dobro. Razumeju ko je izvor svih prljavih stvari koje se mogu zamisliti u ovom ratu", naglasio je Zelenski.

Šojgu je danas razgovarao sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom, ministrom odbrane Velike Britanije Benom Volasom, ministrima odbrane Francuske i Turske, Sebastijanom Lekornuom i Hulsijem Akarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: