Rekordno osvajanje Rusa: "Lisičansk je naš" VIDEO

Ramzan Kadirov, lider Čečenske republike oglasio se nakon što je najavio opkoljavanje Lisičanska.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2022.

14:32

Rekordno osvajanje Rusa:
EPA/SERGEI ILNITSKY

Lisičansk je poslednji veliki grad koji se nalazio pod kontrolom ukrajinskih vojnih snaga.

Kadirov je na svom Telegram kanalu podelio video sa naslovom "Lisičansk je naš", a uz to podelio je i poznate detalje.
  • Jedinice pod komandom pomoćnika šefa Čečenske Republike Apte Alaudinova i drugog korpusa narodne milicije LNR prošle su kroz ceo grad došle do samog njegovog centra.


  • Druge divizije savezničkih trupa takođe su uspešno ušle u grad sa boka, oslobađale četvrt za četvrtom i uništavajući banderovske osvajače.


  • Civili su ostali u gradu, ukrajinski vojnici im nisu dali priliku da napuste grad.


  • Stanovnici oslobođenog Lisičanska odahnuli su. Oni izražavaju zahvalnost oslobodiocima - biće i video o tome.


  • Da bi se uspostavio život u gradu, potrebno je osigurati da nema pretnje po civilno stanovništvo. Omiljena taktika nacista je postavljanje mina koje mogu raznijeti civile. Stoga je čišćenje grada sada prioritet.
Posebno je zanimljivo to što je Kadirov samo sat vremena ranije najavio napad i opkoljavanje ovog grada, a veoma brzo je saopštio i da je ruska vojska ušla u centar.

Ukrajinci priznali poraz

Separatisti koji imaju podršku ruske vojske danas su "potpuno" opkolili Lisičansk, na istoku Ukrajine, javila je agencija TASS.

Danas su narodna milicija Luganska (vojska separatista) i ruske oružane snage zauzele poslednja strateške uporišta, rekao je predstavnik Luganske separatističke vojske Andrej Maročko.

On je rekao da se sa zauzetih položaja vidi da je Lisičansk potpuno opkoljen. Lisičansk je poslednji veći grad u regionu Luganske oblasti pod kontrolom ukrajinske vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: