Nižu se čestitke Vučiću: Premijer Holandije, japanski car...

Beograd -- Premijer Holandije Mark Rute čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preuzimanje funkcije predsednika Republike.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Rute se nada skorom sastanku sa predsednikom Srbije.

"Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika. Holandija pozdravlja posvećenost Vaše Vlade pristupanju Evropskoj uniji. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vas uverim da Holandija ostaje posvećena podršci Srbiji na ovom putu. Nadam se da će Srbija nastaviti da inicira i sprovodi strukturne reforme koje ovaj proces podrazumeva, uključujući dalje jačanje vladavine prava i napredak u dijalogu Srbije sa Vladom u Prištini", navodi se u čestitki holandskog premijera.

Rute je naveo i da je ruska invazija na Ukrajinu bacila mračnu senku na Evropu.

"Pozdravljam usklađivanje pozicije Srbije sa stavovima Evropske unije u međunarodnim forumima i njenu humanitarnu podršku Ukrajini.

U ovom teškom trenutku pozivam Vas da stanete rame uz rame sa Evropom i preduzmete dalje korake u pogledu usaglašavanja stavova Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije", dodao je Rute.

"Želim Vam mudrosti i uspeha u važnim zadacima koji su pred Vama i radujem se daljem jačanju naših odličnih bilateralnih odnosa. U tom cilju, nadam se da ćemo se uskoro i lično sresti", naveo je Rute u čestitki.

Car Japana Naruhito čestitao

Car Japana Naruhito čestitao je predsedniku Aleksandru Vučiću na preuzimanju funkcije predsednika Republike Srbije.

"Povodom ponovnog preuzimanja visoke funkcije predsednika Republike Srbije, sa velikim zadovoljstvom Vam upućujem srdačne čestitke i iskrene želje za uspeh i sreću Vaše ekselencije i prosperitet građana Vaše zemlje", stoji u čestitki japanskog cara.

Predsednik Vučić položio je zakletvu 31. maja pred parlamentom, čime je otpočeo njegov drugi petogodišnji predsednički mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu