Preminuo bivši predsednik Albanije Bujar Nišani

Bivši albanski predsednik Bujar Nišani preminuo je u 55. godini usled ozbiljnog zdravstvenog problema, saopštila je danas predsednička kancelarija te zemlje.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2022.

18:15

Preminuo bivši predsednik Albanije Bujar Nišani
EPA/JUSTIN LANE

"Predsednik Nišani će biti upamćen kao ličnost sa retkim vrednostima lidera sa integritetom i vizijom. Njegov doprinos Albaniji i demokratiji zauvek će se pamtiti s poštovanjem", objavio je sadašnji predsednik Albanije Ilir Meta na svom Fejsbuk profilu, prenosi AP.

Nišani je bio predsednik Albanije od 2012. do 2017. Sa 45 godina, izabran je za najmlađeg i šestog predsednika u postkomunističkoj Albaniji, uz podršku samo poslanika iz Demokratske partije desnog centra tadašnjeg premijera Salija Beriše, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: