Tramp izgubio žalbu, mora da svedoči

Bivši predsednik SAD Donald Tramp mora da svedoči pred sudom u Njujorku u okviru građanske istrage njegovog poslovanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2022.

21:20

Tramp izgubio žalbu, mora da svedoči
EPA/EFE/DAVID MAXWELL

Apelacioni sud te države odbacio je Trampov argument da treba da bude oslobođen izjašnavanja zato što bi njegovi odgovori mogli biti upotrebljeni protiv njega u paralelnoj krivičnoj istrazi.

Četvoročlano sudsko veće Apelacinog odelenja podržalo je presudu sudije Artura Engorona od 17. februara koji je potvrdio pozive Trampu i dvoje njegove dece Ivanki i Donaldu Mlađem da svedoče u istrazi javne tužiteljke Leticije Džejms.

"Još jednom su sudovi presudili da Donald Tramp mora poštovati našu zakonitu istragu njegovog finansijskog poslovanja", rekla je Džejms u saopštenju i dodala da će sud nastaivit da prati činjenice ovog slučaja i da osigura da niko ne može izbeći zakon.

Džejms je u istrazi otkrila dokaze da je Trampova kompanija "Tramp Organizejšn" (Trup Organization) koristila lažne ili obmanjujuće uvećane procene imovine kao što su golf tereni ili soliteri da bi dobila zajmove i poreske olakišice. Tramp, republikanac, negira te navode i kaže da je istraga deo politički motivisanog "lova na veštice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: