"Nepopustljivi" Erdogan: Sledi razgovor, a on ponavlja: "Ne"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan trebalo bi da u subotu razgovara telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, rekao je on u petak.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

16:41

EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

"Razgovarao sam danas sa holandskim premijerom (Markom Ruteom). Zvaničnici Velike Britanije i Finske takođe su zatražili razgovor (zakazano) sutra (subota). A onda ćemo razgovarati sa generalnim sekretarom NATO-a Stoltenbergom", rekao je Erdogan.

"Nastavljamo diplomatiju telefonom", objasnio je on, ponovivši da se protivi ulasku Finske i Švedske u NATO jer štite "teroriste". "Ne možemo da kažemo "da" Švedskoj i Finskoj", ponovio je on u izjavi posle molitve u petak. Erdogan optužuje dve zemlje da štite kurdske "teroriste". Nezadovoljan je i što su od 2019. prestali da prodaju oružje njegovoj zemlji zbog turske akcije na severu Sirije. Finska i Švedska su ove nedelje zvanično podnele zahtev za ulazak u NATO, u svetlu ruske operacije na Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: