Srušio se most; Predsednik hitno krenuo ka mestu nesreće VIDEO/FOTO

Usled težine snega srušio se most u Pitsburgu, potvrdile su gradske službe hitne pomoći.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2022.

14:00

Srušio se most; Predsednik hitno krenuo ka mestu nesreće VIDEO/FOTO
Tanjug/Greg Barnhisel via AP

Kako prenose mediji, u vazduhu se oseća miris gasa, pa je stanovnicima okolnog područja rečeno da hitno napuste prebivalište. Policija je potvrdila da je prilikom urušavanja mosta pukla i cev gasovoda. Za sada se veruje da nema žrtava. Ali, kako ističu američki mediji, informacije tek počinju da stižu s terena.

Most se srušio u ranim jutarnjim časovima, oko sedam sati, pa saobraćaj nije bio toliko gust, ali na jednoj od fotografija vidi se i gradski autobus koji je na srušenom mostu.

Očekuje se i da predsednik SAD Džo Bajden stigne na mesto nesreće, iako je njegov plan bio da ode na sastanak na kom je trebalo da se razgovara o infrastrukturi, koja je inače "vruć krompir" američke unutrašnje politike.

Prema brojnim tekstovima u medijima, Americi će trebati milijarde i milijarde dolara kako bi oronule infrastrukturne objekte renovirali. Oko tog pitanja lomila su se koplja i tokom predsedničke kampanje.
Tanjug/Greg Barnhisel via AP
Tanjug/Greg Barnhisel via AP
a Policija je građane pozvala da izbegavaju taj deo zbog saobraćajnog kolapsa. Najavljuju da će objaviti i nove informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: