Nastavlja se okršaj: "Kada vidim ova dva politička leša kako se igraju..."

Nastavio se okršaj među predstavnicima dve struje najveće opozicione partije u Albaniji.

Izvor: B92

Subota, 08.01.2022.

22:30

Default images

Ovog puta preko društvenih mreža i medija, jer je policija rasterala pristalice bivšeg albanskog premijera i lidera Demokratske stranke Saljija Beriše koje su tokom dana pokušale da zauzmu prostorije ove partije.

Predsednik Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša poručio je da Salji Beriša danas imao poslednji politički dan, kao i da oni koji napadaju štab Demokratske stranke nisu demonstranti već nasilnici.

On je optužio albanskog premijera Edija Ramu da "mnogo ulaže u Berišu" navodeći da su današnji incidenti pokazali da oni sarađuju, prenosi Reporteri. On je rekao da je policija reagovala kasno i da je trebalo da spreči upad demonstranata u prostorije stranke i sukobe koji je ovaj čin izazvao.

Prethodno je i Salji Beriša izneo slične tvrdnje, navodeći da je Ljuljzim Baša Ramin "talac i da su se zajedno udružili kako bi pobedili pravu opoziciju zemlje".

Ni albanski premijer nije oćutao na ove tvrdnje.

"Kada vidim ova dva politička leša kako se igraju usred Tirane i okrivljuju jedni druge ko je moj sluga, želim da demokratama dam iskrenu poruku: Dajmo Albaniji šta možemo, ujedinjeni kao Albanci, kao građani, kao ljudi!", napisao je Rama na Tviteru. Ljljzim Baša je, na konferenciji za novinare, naveo da su današnji događaji pokazali pravo lice Saljija Beriše i da se on bori samo za sebe.

"Bitka Saljija Beriše nije ni za koga drugog osim za njega samog i u ovoj bici on ne štedi nikoga“, izjavio je Baša.

Tokom nasilnog upada Berišinih pristalica u prostorije stranke i fizičkog obračuna između pristalica dve struje, nekoliko ljudi je povređeno i privedeno. U popodnevnim časovima policija je demonstrante rasterala suzavcima i vodenim topovima.

Zbog svega navedenog Baša smatra da je Beriša danas imao "poslednji politički dan u Albaniji“.

Prema njegovim rečima, ovo je prilika da se demokrate jednom zauvek otrgnu od Berišinog "crnog nasleđa”.

Dodao je i da su Beriša i Rama kao dva sijamska blizanca, dok jedan manipuliše izborima, drugi nastoji da iskoristi DS za sopstvenu odbranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: