Petak, 31.12.2021.

08:25

"Ruska vojska među najmodernijim i najefikasnijim na svetu"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nazvao je Oružane snage Rusije jednim od najmodernijih i najefikasnijih na svetu.

Izvor: Sputnjik

EPA/EFE/ MIKHAIL TERESHCHENKO / KREMLIN P

"Danas su naše Oružane snage jedne od najmodernijih i najefikasnijih na svetu. Pouzdano osiguravaju vojnu bezbednost zemlje, čvrsto čuvaju njene nacionalne interese", navodi se u novogodišnjoj čestitki Šojgua.

S tim u vezi, ministar je visoko ocenio doprinos svakog vojnika i jačanje prestiža ruske vojske.

"Služenje u redovima ruske vojske postalo je zaista časno i prestižno. I to je velika zasluga svih vas", dodao je ministar.

Istovremeno, ocenio je da je u 2021. godini "put bio daleko od glatkog".

"Međutim, čvrsto smo sledili postavljene ciljeve, postajali smo iskusniji, jači – iznova opremali vojsku i mornaricu, jačali njihovu borbenu sposobnost, poboljšavali uslove službe", istakao je Šojgu.

On je zahvalio vojnim lekarima i građevinarima na njihovom nesebičnom i predanom odnosu prema poslu, koji pomaže da se spasu životi hiljada ljudi u pandemiji.

Posebnu zahvalnost je izrazio svima koji ovaj porodični praznik dočekuju na borbenom položaju, koji se daleko od domovine bore protiv terorizma i učestvuju u specijalnim, mirovnim i humanitarnim operacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: