Ništa od iranske nuklearne bombe?

"Teheran ne namerava da poveća nivo obogaćenog uranijuma na više od 60 odsto."

Izvor: B92

Subota, 25.12.2021.

12:45

Ništa od iranske nuklearne bombe?
EPA/EFE/ STR

Ovo je izjavio šef iranskog nuklearnog programa (Atomic Energy Organisation) Mohamed Eslami.

Eslami je dodao Iran neće obogaćivati uranijum preko 60 odsto čak i ako ne dođe do dogovora na razgovorima o nuklearnom programu Irana u Beču sa svetskim silama, pa i ukoliko SAD ne ukinu sankcije,

Eslami je za "Sputnjik" odgovorio negativno kada je upitan da li će Iran premašiti 60 odsto obogaćenja uranijuma ako se strane ne vrate dogovoru iz 2015. godine.

On je naglasio da nuklearni program Teherana ima za cilj da podrži potrebe industrijske proizvodnje, kao i potrebe iranskih potrošača za određena dobra.

"Sve naše nuklearne aktivnosti se izvode u skladu sa sporazumima, statutima i regulativama Međunarodne agencije za atomsku energiju", kazao je Eslami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: