Džonson uvodi "Plan B"; "Nadam se da će biti bolje"

Britanski premijer Boris Džonson saopštio je danas da pokreće takozvani plan B za Englesku

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

21:05

Džonson uvodi
Tanjug/Adrian Dennis/Pool via AP

On između ostalog uključuje i uputstva za ljude da rade od kuće, kako bi se usporilo širenje omikron soja koronavirusa.

"Iako bi situacija mogla da bude bolja, a ja se iskreno nadam da hoće, znamo da bi eksponencijalni rast mogao da dovede do velikog porasta hospitalizacija, a samim tim, nažalost, i smrtnih slučajeva, i zato je sada proporcionalna i odgovorna mera prelazak na plan B u Engleskoj“, rekao je Džonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Kako pišu britanski mediji, „Plan B“ podrazumeva da se od građana zahteva da pokažu dokaz o punoj vakcinaciji (dve doze) prilikom ulaska u javne objekte, uz nove direktive za rad od kuće i nova pravila o nošenju zaštitne maske.

Još 131 slučaj omikrona identifikovan je danas širom Velike Britanije, pa je sada u toj zemlji zvanično 568 ljudi obolelo od tog soja korona virusa. D

anas je drugi dan zaredom u kojem je otkriveno više od 100 novih slučajeva omikrona, nakon što je utorak 101 osoba obolela od novog soja, preneo je "Skaj njuz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: