Svet navijao da "heroj" ubica ne bude uhapšen - mrtav je; "Nećete nas tako lako uveriti"

Ou Džinžong (55), osumnjičeni za napad u kom su ubijene dve osobe, koji je stekao simpatije dela kineske javnosti, počinio je suicid.

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

10:55

Svet navijao da
Foto: Fujian County Peoples Government

To je izazvalo lavinu tuge i besa na društvenim mrežama, piše CNN.

Prema policijskom izveštaju, ubio se prilikom hapšenja nakon što je nedelju dana bežao vlastima nakon krvoprolića počinjenog u kineskoj pokrajini Fujian.

Prebacili su ga u bolnicu, no medicinsko osoblje nije uspelo da ga spase. Policija je nudila nagradu za svaku informaciju koja bi dovela do ubice. U igri je bilo 3.106 dolara za bilo kakav snimak ili informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Kineska policija na kraju ga je pronašla u pećini u ponedeljak naveče.

Naime, brojni simpatizeri smatraju da je Ou običan čovek gurnut na rub očaja zbog višegodišnjeg stambenog spora sa svojim susedima. Nožem je ubio 78-godišnjeg suseda i njegovu snaju, a u napadu je povredio 34-godišnjeg unuka i devetogodišnjeg praunuka ubijenog muškarca.

Mnogi su se nadali da nikada neće biti uhvaćen, a količina naklonosti i podrške koju je dobio neuobičajena je za osumnjičenog ubojicu u Kini, gde ubojice mogu biti osuđene na smrtnu kaznu,

Javno saosećanje dodatno je poraslo nakon što su se pojavile informacije da je prije tri deceniju spasao dečaka od utapanja na moru te da je 2008. godine spasio dva delfina koji su se skoro nasukali.

Mnogi ljudi na društvenim mrežama krive vlasti za ovaj razvoj događaja jer smatraju da su od ovog hrabrog spasitelja učinile ubicu.

"Zakon ga nije štitio kroz život. Ovo je najtužnija vest koju sam pročitala, jedan je od najčešćih komentara na Weibou."

Neki su izrazili nevericu kada su čuli da si je oduzeo život. Ne veruju da se ubio te traže od policije da objave snimak hapšenja.

"Ubio se čim ga je policija pronašla? Javnost nećete tako lako u to uveriti", stajalo je u komentaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: