Kazna za izraelskog oficira zbog upotrebe prekomerne sile

Izraelska vojska je javno ukorila i kaznila jednog oficira koji je upotrebio prekomernu silu protiv demonstranata na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2021.

21:56

Kazna za izraelskog oficira zbog upotrebe prekomerne sile
Depositphotos/Andrew Lozovyi

Izraelska vojska je potvrdila da je njen oficir u činu majora odstupio od "profesionalnih normi i standarda" koji se od njega očekuju, preneo je AP.

U saopštenju vojske se navodi da taj oficir u naredne tri godine ne može da bude unapređen u viši čin niti mu se sme odobriti da pohađa komandne kurseve i ističe se da je on kažnjen zbog nekoliko incidenata. Među incidentima u koijima je učestvovao su bile i demonstracije 17. septembra na Zapadnoj obali na kojima je jedan izraelski aktivista, koji je došao sa svojom grupom da isporuči vodu palestinskim selima pogođenim sušom, bačen na zemlju i tom prilikom zadobio ozbiljnu povredu očne duplje.

U izveštaju vojske se navodi da je isti oficir nepropisno gurnuo jednog Palestinca dok su izraelske snage bezbednosti pokušavale da spreče Palestince koji su ih gađali kamenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: