Ovo je već "rat" - ti mene Vučićem, ja tebe Vučićem

Podgorica -- Pale teške reči tokom polemike između Demokrata i URA Dritana Abazovića. Pomenuli i predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Povod rasprave je dogovor stranaka parlamentarne većine Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade.

URA je, naime, sinoć pitala lidera Demokrata i aktuelnog predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića da li je dogovorom sa DF-om od evropskog kursa Crne Gore odustao zbog, kako tvrde, "straha od snimka iz Beograda".

"Ako zbog pretnji beogradskih tabloida o navodnom snimku Alekse Bečića napuštate evropski kurs, onda vaša partija ne zaslužuje iole ozbiljan odgovor", navodi se u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Tako je URA odgovorila Bečićevim Demokratama, koji su, posle dogovora sa DF-om o rekonstrukciji aktuelne vlade, saopštili da ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa: beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlantski kurs Crne Gore.

Demokrate su u odgovoru URA poručile da je potpis Bečića "beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor", a koji ste, kako kažu, vi i tada jedva potpisali, da bi se sada "lažno predstavljali kao njegovi zaštitnici".

"A sad da vam kažemo direktno: Bečićev potpis je na Sporazumu, ali je vaš u fioci Aleksandra Vučića, sa kojim dogovarate Tužilački savet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvezde istih Vučićevih medija", navele su u saopštenju Demokrate.

Demokrate su, između ostalog, upitale GP URA, koji im je beogradski tabloid omiljeni i čime su zavredili tu promociju.

Pozvali su URA da obrazlože javnosti zašto su, kako su naveli, izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha na Cetinju. "Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi (URA) se oslobodite odgovornosti", upitale su takođe Demokrate.

Iz URA su Demokratama odgovorili: "Apsurdno je da o vezama sa Vučićem pričaju oni koji sklapaju tajne dogovore na izmaku prvog Dana srpskog jedinstva”".

Naveli su da i domaća i međunarodna javnost, kako tvrde, "znaju da u Vučićevim fiokama nema našeg potpisa, ali sumnjamo da zbog nekih ozbiljnih ucena Aleksa Bečić napušta evroatlantski kurs i tera URU da učini isto".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu