Vučić se sastao sa predstavnicima Srpske liste FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedništvom Srpske liste.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Takođe, sastanku su prisustvovali i kandidati te političke stranke za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je razgovorao sa njima o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM, ekonomskom položaju našeg naroda. Teme razgovora bile su i kršenje Briselskog sporazuma od strane Prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.

Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo i istakli značaj što se današnji sastanak održava baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Kako se navodi, oni su informisali predsednika o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa i izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu. Tokom sastanka istaknuto je da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na KiM 10 godina unazad.

Predsedništvo Srpske liste i kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zamolili su predsednika Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru KiM, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina. Dodaje se da je Vučić obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć našem narodu i da će, povodom toga, u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM.

Takođe, predsednik je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu