Odluka Kriznog štaba: "Da većina ne bude talac manjine" VIDEO

Dr Milanko Šekler kazao je danas za TV Prva da nije očekivao nove mere posle sednice Kriznog štaba.

Izvor: B92, prva
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Pročitajte i:

Krizni štab odlučio: Biće i treća doza; Hoće li biti i obavezne vakcinacije? VIDEO

"Beležimo blagi porast, sve je bilo u domenu očekivanog. Ništa nije bolje ni gore. Što se tiče mera, bilo je logično, da se preispita sprovođe postojećih. Sve će biti usmereno na poštovanje mera, nikakve mere nisu ukinute i na snazi su mesecima, samo je dozvoljeno duže radno vreme restorana i prisustvo većeg broja ljudi", kazao je Šekler za TV Prva.

Govoreći o preporuci Kriznog štaba za treću dozu vakcinacije za ugroženu populaciju, on je kazao da se slaže sa tim preporukama.

"To je stav struke, potpuno ga podržavam. Ta odluka je u najboljem cilju zaštite onih koji su ugroženiji", istakao je on i kazao da se ne moraju meriiti antitela pre primanja vakcine.

Šekler je kazao da će biti predstavljene preporuke kada će biti primanje vakcine protiv koronavirusa. On je naveo da će postojati preporuke o eventualnoj kombinaciji vakcina, te da će biti saveta i za to.

Zamenik gradonačelnik Goran Vesić najavio je i kampanju za poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo da će grad biti spreman za otvaranje mobilnih punktova za imunizaciju.

Što se tiče koncerata, Vesić navodi da se svi organizatori koji koriste gradske prostore poštuju pravila, odnosno da su posetioci ili vakcinisani ili imaju negativan PCR i naveo je da će se tako održavati na svim gradskim prostorima. On je apelovao na druge organizatore ako žele da dobiju dozvolu za organizovanje događaja, da bi trebalo da prihvate protokole, jer nam to daje priliku "da živimo normalno".

Vesić je naveo da će koncerti biti organizovani na Tašmajdanu, i to nalik na nedavnom koncertu Bajage, gde su pristuni morali da imaju dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test.

"Moramo da budemo svesni da živimo sa virusom i dokle ćemo sa njim da živimo. Moramo sami sebe da kontrolišemo", kazao je Vesić u razgovoru za TV Prva.

Ako se predlože nove mere, on je rekao da stroge restrikcije ne donose rezultate.

"Stav Beograda je da nemamo istu situaciju kao na početku koronavirusa, sada postoji vakcina. Svako može da se zaštiti. Nećemo dozovoliti da većina bude talac manjine... Ako se vakcinišite, ne može koronu da vam prenese niti Rus, niti Indijac... Restrikcije su imale smisla na početku, sada imamo lek", naveo je zamenik gradonačelnika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu