Britanija, opet: Ne verujte Rusima

Britanija je danas saopštila da ljudi ne treba da se povode izjavama Rusije u vezi incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.06.2021.

11:26

Britanija, opet: Ne verujte Rusima
EPA/ LPhot Ben Shread / BRITISH ROYAL

Oni nastavljaju da tvrde da nikakvih hitaca upozorenja nije bilo.

Britanija je danas pokušala da ublaži jučerašnji incident osporavanjem ruskih navoda o događaju, sa tvrdnjom da nije ispaljen nijedan hitac upozorenja u blizini britanskog razarača "Difender" koji je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima.

"Mislim da u ovom konkretnom slučaju nema ničega što bi ljude trebalo previše da zanima“, rekao je britanski ministar za zaštitu životne okoline Džordž Justis, prenosi Rojters.

On je naveo da nije bilo pucanja u znak upozorenja, već da se odvijala vežba gađanja i da nije neobično da Rusi to rade na ovom području, pa incident u tom smislu nije posebno neobičan.

O tom incidentu govorio je i britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab koji je takođe rekao da nije pucano na britanski razarač u Crnom moru i da je rusko objašnjenje incidenta predvidljivo netačno, a pozvao je i Kinu da poštuje sporazume vezano za Hongkong.

Vlasti u Moskvi objavile su juče da su ruski patrolni brod i borbeni avion ispalili upozoravajuće hice u blizini britanskog razarača "Difender", jer je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima, što Britanija demantuje.

"Nije pucano u britanski razarač 'Difender' koji je prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode", rekao je Rab novinarima tokom posete Singapuru, prenosi Rojters.

On je naglasio da je brod plovio u skladu sa međunarodnim pravom, a da je ruski izveštaj o događaju predvidljivo netačan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: