Iscurele opasne hemikalije u kineskoj fabrici - osmoro mrtvih

Peking -- U nesreći u industrijskom pogonu u kineskom gradu Guejangu osomoro ljudi je danas stradalo, a troje je povređeno zbog curenja toksičnih hemikalija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/JAMAL TARAQAI
Ilustracija: EPA-EFE/JAMAL TARAQAI

Požar u u bolnici u Rusiji; Troje mrtvih, povređeno osam osoba

Incident se dogodio kada su radnici istovarivali isporuku metil formata, a u toku je istraga, prenela je nacionalna služba za hitna upozorenja.

Metil format koristi se u hemijskoj industriji i kao insekticid. Može da izazove iritaciju na koži, a toksičan je ako se proguta ili udiše.

Kineska ekonomija bazirana je na hemijskoj i teškoj industriji, a česte nesreće sa smrtnim ishodima povezane su sa slabim zaštitnim standardima i korupcijom u nadzornim telima.

U nesrećama i incidentima u industriji, stotine su poginule poslednjih godina, uključujući 78 stradalih u postrojenju na istoku Kine 2019. godine.

Medju najtežim nesrećama je velika eksplozija u hemijskom skladištu 2015. godine u luci Tijandjin, kada je poginulo 173 ljudi, većinom vatrogasaca i policajaca. Uzrok eksplozije bila je nelegalna gradnja i nebezbedno skladištenje isparljivog materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu