Sledeće nedelje Lajčak u Beogradu; dijalog sredinom juna

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak doputovaće sledeće nedelje u radnu posetu Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

14:39

Sledeće nedelje Lajčak u Beogradu; dijalog sredinom juna
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

U posetu dolazi radi organizovanja nastavka dijaloga Beogrda i Prištine koji bi trebalo da se održi sredinom juna u Briselu

Lajčak bi u Beograd trebalo da dođe u drugoj polovini nedelje, nakon posete Prištini.

Istovremeno, u posetu Beogradu i Prištini dolazi i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer.

U diplomatskim izvorima u Briselu za Tanjug kažu da je poseta specijalnog predstavnika EU vezana s napretkom u dijalogu Beograda i Prištine i organizacijom nove runde razgovora na najvišem političkom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Sastanak je ”planiran” za 14. ili 15. jun u Briselu, ali i dalje, kako se navodi, umnogome zavisi i od stava jednog od učesnika dijaloga.

Prethodno je predsednik Srbije poručio da je Beograd spreman da se u svakom trenutku i u dobroj volji odazove pozivu EU za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Istovremeno, predstavnici privremenih prištinskih institucija odbili su sastanak koji je prvobitno bio najavljen za 11. maj i tražili su dodatno vreme kako bi se ”upoznali” sa stanjem u razgovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: