Opada, konačno; uvek ima "ali"

Indija je prijavila pad dnevnog broja novozaraženih od kovida-19 u dva najveća grada Nju Delhiju i Mumbaju.

Izvor: Beta
Podeli
 EPA/RAJAT GUPTA
EPA/RAJAT GUPTA

Međutim, vlada upozorava da se zaraza širi na ruralna područja gde živi dve trećine od 1,4 milijarde stanovnika te zemlje.

Indija je danas prijavila 326.098 novozaraženih i 3.890 umrlih u prethodna 24 časa, mada stručnjaci kažu da su te cifre dosta ispod pravih. Ministarstvo zdravlja je prijavilo 343.144 novozaraženih juče i 362.727 u četvrtak.

U glavnom gradu Indije Nju Delhiju prijavljeno je manje od 10.000 novozaraženih dnevno, prvi put u više od mesec dana. Nju Delhi je zabeležio 8.500 slučajeva zaraze u prethodna 24 časa.

Posle vrhunca od 11.000 dnevnih novozaraženih u Mumbaju, glavnom finansijskom centru Indije, u gradu se sada prijavljuje više od 2.000 novih slučajeva dnevno.

Premijer Narendra Modi u petak je upozorio narod da preduzme dodatne mere predostrožnosti pošto se virus širi na ruralne oblasti. Rekao je da vlada mobiliše sve svoje resurse za suzbijanje zaraze, uključujući i vojsku.

Mediji javljaju da meštani u selima vode bolesne u susedne gradove na lečenje zato što su ograničene zdravstvene usluge u ruralnim delovima zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu