"Boza ludilo" u Hrvatskoj, "Gugl" eksplodirao

Zagreb -- U dnevnom prepucavanju hrvatskog predsednika i premijera upotrebi se mnogo uvredljivih reči, ali i onih za koje, izgleda, mnogi građani Hrvatske ne znaju.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: B92.net/Screenshot
Foto: B92.net/Screenshot

Tako je jedna reč i njeno značenje postala pravi hit u Hrvatskoj, a izgovorio ju je premijer Andrej Plenković, koji je za kolegu predsednika Zorana Milanovića rekao da se razotkrio kao "najobičniji prodavac boze". Dakle - nepoznata reč je "boza".

Milanović je na to Plenkoviću odgovorio da je premijer "krkao bozu i gusti sa šlagom", kao i kremšnite,"dok je on pio viski i pivo".

Hrvatski mediji su preneli da se nikada u istoriji reč "boza" nije tražila na Guglu kao juče, nakon što su se dvojica najviših hrvatskih držvnika "počastili" u svojim javnim prepucavanjima koja traju mesecima.

RTL je u svom Direktu išao korak dalje pa je objasnio da je reč o hiljadama godina starom turskom napitku, koji je davnih dana bio popularan na Balkanu i posluživao se u poslastičarnicama.

Bozu nije moguće kupiti u Hrvatskoj, pa je ta televizija u emisiji "Direkt" ponudila i recept za pripremanje ovog naptka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu