"Strahovito važan dan": Vučić doputovao u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevu posetu sedištu EU.

Izvor: B92

Nedelja, 25.04.2021.

16:49

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/arhiva

Predsednik Srbije večeras ima prvi sastanak u Briselu, gde će razgovarati sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Potpredsednik Evropske komisije i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, povodom posete predsednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.

Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

U popodnevnim časovoma, predsednik Vučić sastaće se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da su pred nama strahovito važni dani - njegov put u Brisel, kao i nastavak dijaloga sa Prištinom.

"Ne očekujem pritiske, već razgovore o budućnosti Srbije. Očekuju nas razgovori. Biće to znak poštovanja, ali moramo da znamo koje su ključne zemlje članice", podvukao je tada predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: