Još pada i padaće, ali ima i jedan problem

Danas se očekuje oblačno i hladno vreme, vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2021.

06:30

Još pada i padaće, ali ima i jedan problem
Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIÆ

Najniža temperatura od -2 do 0 stepeni Celzijusa, a najviša od -1 do 3. I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa snegom.

Više padavina ujutro, a u toku dana sneg će biti znatno slabijeg intenziteta i sa prekidima.

Vetar slab, istočni i severoistočni. Temperatura od -1 do 0 stepeni.

RHMZ najavljuje i da će danas na jugu i jugoistoku povremeno padati i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu. U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje.

U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 cm, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 cm snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Na području Beograda povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 cm.

Narednih dana takođe pretežno oblačno i hladno.

Do 15. januara povremeno slab sneg, a zatim do kraja perioda uglavnom suvo sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: