Utorak, 15.12.2020.

23:36

Erdogan želi da razgovara sa EU; "Nadam se novoj stranici"

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan izrazio je želju za otvaranjem "nove stranice" sa EU

Izvor: Beta

Erdogan želi da razgovara sa EU;
Foto: Tanjug/Turkish Presidency via AP, Pool

On je to rekao tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

To je prvi kontakt Erdogana sa visokim zvaničnikom EU od kada je Unija odlučila da uvede sankcije Turskoj.

"Dok Turska želi otvaranje nove stranice sa EU, neki uporno pokušavaju da izazivaju krize", rekao je Erdogan dodajući da želi "ponovo da razgovara sa EU".

Lideri Unije su na nedavnom samitu u Briselu odlučili da uvedu sankcije Turskoj zbog njenih "nezakonitih i agresivnih akcija" na Mediteranu protiv Grčke i Kipra.

EU je usvojila individualne sankcije koje su usmerene na osobe uključene u turska istraživanja u istočnom Mediteranu, a lista osoba obuhvaćenih sankcijama biće utvrđena narednih sedmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: